Hyppää sisältöön

Vasemmistonuorten vappu

Vasemmistolaista vappua juhlitaan ympäri Suomen. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret

Helsingin työväen vappu 1.5.
Tule mukaan Suomen suurimpaan vappujuhlaan! 

Helsingin työväen vappukulkue ja torijuhla järjestetään perinteen mukaisesti 1.5.2024. Vappukulkue järjestäytyy Hakaniemessä klo 11 ja suuntaa sieltä Pitkäsillan yli kohti Kansalaistoria. 

Kansalaistorilla kuulemme puheet vasemmistoliiton kansanedustajalta Jussi Saramolta ja AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokolta.

Esiintymässä torijuhlassa ovat Koiton Laulu ja Paleface. Juhlan juontaa Toivo Haimi.

Torijuhlan jälkeen kokoonnumme perinteiseen tapaan Paasitorniin laulamaan yhteislauluja Sauli Malisen ja Liiton Laulajien kanssa.

Päivän aikataulu:
HAKANIEMENTORI
klo 11.00 Järjestäytyminen Hakaniementorilla
klo 11.15 Kulkue lähtee kohti Kansalaistoria
KANSALAISTORI
klo 12.25 Puhallinorkesteri saapuu Kansalaistorille
klo 12.30 Torijuhla alkaa
klo 12.40 Puheet Jussi Saramolta ja Ismo Kokolta
klo 13.30 Koiton laulu, Kansainvälinen
klo 13.40 Pääesiintyjä Paleface
klo 14.30 Juhla päättyy
PAASITORNIN JUHLASALI (os. os. Paasivuorenkatu 5 A, 00530 Helsinki)
klo 15.00 Laulutilaisuus Paasitornissa alkaa, Sauli Malinen ja Liiton Laulajat mukana laulamassa
klo 16.00 Laulutilaisuus päättyy
Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä SAK:n Pääkaupunkiseudun paikallisjärjestö, Helsingin Sosialidemokraatit, Helsingin Vasemmisto, Helsingin Demarinuoret ja Helsingin Vasemmistonuoret.

Helvanun vappujatkot 1.5.
Helsingin työväen vapun jälkeen Helsingin Vasemmistonuoret järjestää omat vappujatkot vanutovereille klo 17 alkaen osoitteessa Lintulahdenkatu 10. Luvassa pientä ohjelmaa ja tarjoomuksia sekä mahdollisuus saunoa. Tilaisuuteen saa tuoda omia eväitä.

Hämeen Vasemmistonuoret

Lahden Vasemmistonuoret
Lahden Vanujen Vappu 2024!
Lähdetään yhdessä Helsinkiin vappukulkueeseeen, jonka jälkeen pidämme piknikin!
Yhteislähtö klo 9.19 Lähijuna Z Lahden matkakeskukselta. Lahden Vanu maksaa jäsentensä matkakulut.

Tampereen Vasemmistonuoret
Tampereen Vasemmistonuoret osallistuu kunniakäynnille punaisten haudalla Kalevankankaalla klo 10, Tampereen Vapun ohjelmaan klo 10 eteennpäin ja Antifasistiselle vappupiknikille Näsinpuistossa klo 13. Vanut tunnistat lipuista.

Itä-Suomen Vasemmistonuoret

Työväen vappu Joensuussa

Työväen vappua vietetään Joensuussa tänäkin vuonna perinteisin menoin. Myös vasemmistonuoret ovat paikalla vappumarssilla puolustamassa työläisten oikeuksia ja vastustamassa Orpon hallitusta ja sen täysin epäinhimillistä politiikkaa. Tervetuloa mukaan!

Vappumarssi Kuopiossa

Vappumarssi 1.5. alkaen klo 13 Kuopion kaupunginteatterilta 

Hallituksen toimet ovat osuneet kuluneen vuoden aikana erityisesti työntekijöiden oikeuksiin, opiskelijoihin ja pienituloisiin kansalaisiin. Kehysriihen päätökset heikentävät jo kriisiytyneen terveydenhuollon kantokykyä sekä opiskelijoiden ja pienituloisten toimeentuloa.

Oppositio on ehdottanut varteenotettavia vaihtoehtoja sille, ettei kaikista heikoimmassa asemassa olevilta tarvitsisi enää leikata. Hallitus on kuitenkin päättänyt toteuttaa arvojensa mukaista politiikkaa.

Samana päivänä, kun lakko-oikeuden rajoitukset uhkaavat astua voimaan, meidän kansalaisten on astuttava esiin vastustaaksemme hallituksen ajamaa politiikkaa, joka uhkaa hyvinvointivaltiotamme, vapauttamme ja ympäristöämme.

Vaadimme hallitusta ottamaan vastuuta haavoittuvassa asemassa olevien kansalaisten, eläinten ja luonnon hyvinvoinnista!

Kutsumme kaikki ammattiliitot, puolueet, yhdistykset, kansanliikkeet sekä yksityishenkilöt marssimaan ja osoittamaan mieltä paremman tulevaisuuden puolesta. Kannustamme kaikkia osallistumaan mielenosoitukseen riippumatta puoluekannasta.

Keski-Suomen vasemmistonuoret

KSVN juhlii vappua ja puolustaa työntekijöiden oikeuksia Jyväskylässä 1.5., tuu messiin!

Klo 10 käynti vakaumuksensa puolesta kaatuneiden haudalla Vanhalla hautausmaalla osoitteessa Puistokatu 20.

Klo 11 järjestäytyminen vappumarssiin Järjestöjen talolla osoitteessa Kalevankatu 4.

Klo 12 vappujuhla lounaispuistossa osoitteessa Minna Canthin katu 11.

Klo 14 vappupiknik Harjulla. KSVN tarjoilee vappuherkkuja!

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmistonuoret

Vasemmistonuorten vappumarssijatkot

Tervetuloa vappufiilistelemään Vasemmistonuorten kanssa 1.5. klo 14 alkaen! Jatketaan iloisissa merkeissä Vappumarssin ja Rotuaarin työväen vappujuhlan meininkejä Järjestötalolla. Tarjolla maksuton vegaaninen ruokailu, työväenlauluja ja rentoa yhdessäoloa. Kaikki jäsenet ja ei-jäsenet tervetulleita! Voit toki liittyä seuraan myös, vaikka et osallistuisi Vappumarsseille.

Satakunnan Vasemmistonuoret

Vappumarssi Porissa

Taas on se aika vuodesta, kun Porin vasemmisto järjestää perinteisen työväen vappumarssin. Satakunnan Vasemmistonuoret marssivat tänäkin vuonna näyttääksemme solidaarisuutta työväenluokalle!

Ohjelma:

Klo 11:00 Vappumarssi järjestäytyy Liisantorilla

Klo 11:30 Lähtö

Klo 12:00 Vappujuhla Eetunaukiolla: Juhlapuhe, jonka pitää kansanedustaja Timo Furuholm. Työväen henkistä musiikkia. Katajakuoro.

Tervetuloa! Nähdään vappuna!

Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret

Varsinais-Suomen ja Turun Vasemmistonuoret järjestää koko vapun yli jatkuvaa ohjelmaa, joka saa alkunsa Turun vanun toimesta vappuaattona 30.4. klo 19:30 Proffan Kellarissa, luvassa on työväenlauluja ja aatteen paloa.

Vappuna 1.5. Varsinais-Suomen ja Turun Vasemmistonuoret osallistuvat vappumarssiin. Kokoonnumme Taidemuseonmäellä klo 11 ja lähdemme liikkeelle muun kulkueen mukana. Otathan mukaan taskullisen työväenaatetta ja tietenkin paljon tovereita.

Marssin jälkeen kokoonnumme piknikille Turkuun klo 14-17. Tarkempi paikka ilmoitetaan 31.5 Instagram storyssa. Mikäli sinulla ei ole Instagramia, mutta haluat tietää paikan, pistä viestiä Varsinais-Suomen vasemmistonuorten Zulip kanavalle.