Kuvitus. Henkilö pyörätuolissa, näkövammainen henkilö, portaita, penkkejä, infotaulu

Kuvitus: Valpuri Alanen

Lue syksyllä 2018 päivitetty tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma täältä (tagged PDF, taitettu ja kuvitettu vihko)! Suunnitelman pelkkänä tekstinä löydät täältä. Tulostettua vihkoa voit tiedustella keskustoimistolta ja piirisi työntekijältä.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman on valmistellut korkeakouluharjoittelija Aino Nevalainen yhteistyössä feministisen jaoston kanssa syksyllä 2018. Suunnitelma on hyväksytty hallituksen kokouksessa 17.-18.11.2018.

 

"Tämän suunnitelman ohjaava periaate on yhteiskunnallisen epätasa-arvon ja epäreilujen valtasuhteiden tunnistaminen ja pyrkimys niiden vaikutusten minimoimiseen järjestön toiminnassa. Tarkoituksena on siis antaa valtaa ja lisätä toimintamahdollisuuksia etenkin heille, joita yhteiskunnassa syrjitään, ja ottaa sitä pois heiltä, joille etuoikeudet ovat antaneet valtaa ylen määrin toisten kustannuksella.

Suunnitelman sisällöissä on pyritty käytännönläheisyyteen. Sen tarkoituksena on tukea ja helpottaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä piireissä ja perusosastoissa, joissa valtaosa toiminnasta tapahtuu, ja joissa juuri tämän takia tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen on tärkeintä."

– Aino Nevalainen, Helsingissä 9.11.2018, Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman johdanto (s. 5)

 


Creative Commons -lisenssi
Vasemmistonuoret ry:n tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tekstiosuudet, joiden tekijä on Vasemmistonuoret ry, on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Voit jakaa teoksen tekstiä vapaasti, kunhan mainitset lähteen. Myös johdannaisteokset ovat sallittuja, mikäli ne jaetaan samalla lisenssillä. Kaupallinen käyttö on kielletty ilman erillistä lupaa.